Marcel Wielink

Marcel Wielink lichting 82-2 45e painfbat B-Cie, PC groep (callsign Charlie) o.l.v Luit Hoogstraten. Zelf was ik Dragon schutter wat in de praktijk MAG shutter/sjouwer inhield. De foto's zijn van slechte kwaliteit maar dat is helaas niet anders. Ze zijn gemaakt met zo'n rits-klats-klik cameraatje die je destijds in de kazerne winkel kon kopen....vandaar. Ik weet dat meerdere van ons foto's hebben gemaakt en zou het leuk vinden die nog eens te zien te krijgen.

Beetje doelloos rondhangen bij YP naast het sportveld, Jacco, ikzelf, Sabandar, Meijer en Stereborg.

Op n van de vele oefeningen ergens op Havelterberg.

En van de vele gevechts/rookpauzes. (na mijn dienstijd mee gestopt)

Sennelager- Richard Arts brengt camo netten aan. Steekt mooi af dat groene net op de witte sneeuw.

Rondcrossen op de hei bij Havelterberg.

Aftanken voertuig, vlnr- Fred Eltink, kpl. Martin IJff, (ik denk) Wiersma, en flink morsend met peuk ikke.

Wazig plaatje van Alex Meijer en Patrick Sedoc weer met pantserautootje aan het spelen op de parkeerplaats. "HAAN" (S3 45 painfbat?)

Colonne staat gereed voor vertrek naar Sennelager waar we meededen aan een grote oefening "Neighbours visit" van 8 nov t/m 19 nov 1982.

Ikke, Meijer, Stereborg en Jacco achter het voertuig.

Tijdens de rit naar Sennelager omstebeurt boordschuttertje spelen met 2 lagen thermokleding want de kou was niet te harden.

Ergens op een oefenterrein.

Leuk rijden door die Duitse dorpjes.

Lekker in het zonnetje boven op een berg beetje verdedigen met Dragon.vlnr-Martin IJff (onze plaatsvervangend PC) , ikke en Fred Eltink.

Wielink, Sabandar, Stereborg en Jacco.

Na een paar dagen in de koude wildernis te hebben gekampeerd, weer een lekker bed op de kazerne in Sennelager. Meijer met MAG, Eltink met vuist, ik met phone en Brouwers met Carl Gustaf.

Ons 4 sterren schuttersputje met verwarming en goed gevulde ritselkist. Later met Eltink opzettelijk in laten storten waarna we met zogenaamde rugklachten in een rode kruis-YP werden afgevoerd en de laatste 2 dagen heerlijk in het hospitaal hebben gelegen.

Martin IJff staat weer te commanderen.

Je zou het niet zeggen maar ik denk onderhoud aan de voertuigen?

TERUG