KN
85-88
UNIFIL 4347

Februari 2004; de 85-88 is technisch grondig aangepakt: veel nieuwe onderdelen gemonteerd, o.a. een nieuwe motor. Albert Vrijborg schrijft hierover het volgende:
"De KN 86-88 in geen monument meer, maar compleet inzetbaar tbv 44 painfbat JWF Havelte. Het voertuig rijdt goed alleen de stuurpomp is vastgelopen tijdens het YP weekend en de banden zitten vol droogte scheurtjes. Die zijn aan vervanging toe. We zijn op zoek naar een nieuwe stuurpomp. We kunnen eventueel de pomp gebruiken van de KN 86-62. Dat wordt onze onderdelenbak omdat daar te veel aan mankeert.
Ik ben natuurlijk al een tijdje bezig met dit voertuig en vind het prachtig. Ik zou het ook leuk vinden als oud chauffeurs eens komen kijken. Er is altijd wat te regelen. Ben ook benieuwd bij welke eenheden het voertuig heeft gereden en zoek foto's."

Albert Vrijborg, kpl 1 monteur berger ts bij 44 pantserinfanterie bataljon Bravo Cie

Foto's door Albert Vrijborg.

In bankje gekrast: '78-4 Libanon'

April 2004 tijdens '40 jaar DAF YP408' [ link ]

Nijverdal 2007, foto: Erik Buitenweg

"Ik heb je hierbij wat foto's van een YP gestuurd die vorige week vrijdag (16 maart 2007) per tropco in Nijverdal aankwam, voor naar verluid, reparatie/spuitwerk aan de achterzijde. Hij komt daar bij een werk re´ntegratie bedrijf REACT waar al eerder materieel voor de rekwisietencommissie gerestaureerd is, Centurion bergingstanks, Sherman etc. De tropco nam de gerestaureerde Centurion bergingstank weer na een feestelijke overdracht mee terug."

Erik Buitenweg

Tijdens "Van Doornes Glorie" [ link ] augustus 2007. Foto: Wim den Dunnen.

Paul de Leeuw laat zich op een 'tank' binnenrijden in zijn show op 3 april 2010. Onderwerp van de uitzending is de Nederlandse Defensie inzet in Afganistan, waarbij er o.a. een rechtstreekse verbinding met Kamp Holland wordt gemaakt.

Foto door Michel van der Vegt [ klik voor groot ] Landmachtdagen Joh. Postkazerne 2010.

Bussum Bridgehead 2010.

Buren 7 april 2012. Op bezoek bij de KN 75-54 in het Marechausseemuseum.


[ Volgende ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ]

TERUG