KN
85-88
UNIFIL 4347

Jaarbeurs Utrecht, april 2012 (foto dankzij Albert Vrijborg)

De KN-85-88 in het nieuws. Telegraaf van 23 mei 2012. Het artikel spreekt voor zich. De prijs van de roem.... De afgebeelde YP is de YP van de fam. Spreen, de KN 89-02.
Foto: Jos Schuurman www.fps.nl

Artikel uit het Unifil veteranen Verenigingsblad 'Dubbel vier' najaar 2012. Klik voor groot. Met dank aan Rob Scholte.

Het belangrijkste nieuws hieruit:
- De 85-88 gaat in 2013/14 definitief naar het nieuwe Nationaal Militair Museum in Soesterberg en wordt onderdeel van een Unifil Compound display.
- De 85-46, welke inmiddels naar Havelte is overgebracht, wordt door Albert Vrijborg, met hulp van Defensie in topconditie gebracht, waarna hij de taken van de 85-88 overneemt.

Op veteranendag 2013 vond de laatste rit op de openbare weg plaats met de 85-88.
Volgende doel; de Unifil display in het Nationaal Militair Museum.

Vrijdag 11 april 2014 in het nieuws:

Op sleep van Havelte naar Soesterberg. Foto dankzij Albert Vijborg.


Met dank aan Tiemen Schuit

Met dank aan Kees Zijp en Rob van der Burg. DAF YP-408??

...ander type 'tank' ? in 2001?

Op 11 april werd de UNIFIL 4347 door de RCKL, in aanwezigheid van een afvaardiging van de Nederlandse Unifil Vereniging en het 44e Pantserinfanteriebataljon Regiment Johan Willem Friso, officieel overgedragen aan het Nationaal Militair Museum. In het museum krijgt het UNIFIL voertuig gezelschap van twee andere veteranen, pantservoertuigen uit latere inzetgebieden. Meer dan andere voertuigen dragen deze een verhaal met zich mee, over de inzet van Nederlandse militairen op buitenlandse missies. Het geeft de museumbezoeker de kans om met andere ogen naar deze voertuigen te kijken. Als geen ander voertuig staat de kenmerkende witte YP symbool voor de inzet in Libanon waar hij betrokken is geweest bij diverse gewelddadige incidenten. 11 april werd daarover een tipje van de sluier opgelicht. Bron: www.nmm.nl

Rechts: de heer Gerard Santes (RCKL) die hiermee de YP-408 overdraagt aan Chris Ronteltap, directeur van het Nationaal Militair Museum.


Bron: www.nmm.nl

.... in aanwezigheid van een afvaardiging van de Nederlandse Unifil Vereniging en het 44e Pantserinfanteriebataljon Regiment Johan Willem Friso.

Vanaf december 2014 te zien in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg [ klik voor groot ]
Foto: Facebook NMM. Een uitgebreide 'walkaround' hier

Peter van Uhm en Yeb-Jan Joustra bij de opening van het NMM in 2014. Facebook.
Fotograaf Gijs van Keulen.

Het door Artitec uitgebrachte schaalmodel 1-87 van de KN 85-88.

[ Volgende ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ]

TERUG