KN
87-63

Charlie 31, 45 painfbat. Alle foto's door YP-chauffeur Roelof Lindeman.
Roelof: "Ik was van lichting 66-1 en na opkomst in Amersfoort, vervolgens door naar de basis opleiding in Maastricht en later geplaatst bij de chauffeurs opleiding bij het centrum PIROC.
Mooie tijd aldaar en gelegerd naast de startbaan van vliegveld Eindhoven waarbij wij s ochtends gewekt werden door de opstijgende Thunderstreaks (F-84F). Vervolgens na de opleiding naar de Johan van Kornput Kazerne in Steenwijk bij het 45e PAINBAT als (korporaal) chauffeur."

Roelof: "Het ongeluk met de 87-63 was in September/Oktober 1966. Het verhaal er achter was dat ik als chauffeur in een smalle straat en flauwe bocht van een dorp ergens bij Zevenaar in de buurt, een schilder welke op een ladder stond en een moeder met kind die ook daar langs liepen moest ontwijken. Van de andere zijde kwam een DAF truck met oplegger met hoge snelheid welke (bleek achteraf) ook nog kapotte remmen had. Ik kon deze wagen niet meer ontwijken tenzij ik de schilder en moeder met kind omver zou rijden. De keuze was snel gemaakt en zorgde ervoor dat de YP langs de oplegger schampte waarbij deze grote schade opliep.
De YP schoot vervolgens door tegen een prachtig hek van een landgoed en kwam toen tot stilstand. De enigste die verwond werd was ik zelf vanwege het afgebroken luik. En uiteraard de jongens achterin die behoorlijk de schrik te pakken hadden, maar gelukkig niks mankeerden."

De C31 (op periscoop) oftewel de KN 87-63 op een foto van Ton Verduijn C-Cie 45 painfbat 1970. Ton, de YP chauffeur, met helm staat achter de YP.

[ Volgende ] TERUG