KN
87-90

[ klik voor groot ]

Drie foto's van het interieur van de KN 87-90. Op de originele foto is op de kentekenplaat links '7-90' te lezen en 87-90 is dan de enige gebruikte combinatie. Jaartal onbekend. Bron mogelijk Demcie of OCI.

Op 18 januari 2019 op Facebook geplaatst met de vraag:"is dit een PC uitvoering of groepsvoertuig". Veel reacties, met goed doordachte argumenten. Uitslag; driekwart voor groepsvoertuig, kwart voor PC uitvoering. Met name de radio en de waarnemingskijker speelde een rol in de discussie.

Persoonlijk vermoed ik een PC uitvoering, vanwege het volgende. De plek van de groepscommandant is bezet met LAW's. Waarnemingskijkers waren volgens mij voorbehouden aan PC's en CO's. Alhoewel er maar één radio is geplaatst, zijn erboven 2 of meer microfoonhouders te zien. De TLV, links of rechts geplaatst, maakte deel uit van de PC uitrusting.... op- of aanmerkingen: info@dafyp408.nl

[ klik voor groot ]

[ klik voor groot ]

De KN 87-90 13 painfbat Westenberg Kazerne [ klik voor groot ]
Foto Walther du Burck [ link ] 1975

KN 87-90 de B11, 1e peloton Alfa groep, 13 painfbat op een foto van Bob Jut, lichting 83-1.

Foto Bob Jut op Facebook 13 painfbat GFPI Westenbergkazerne:  "Wij kende geen kou wij waren bikkels....op Christus onze chauffeur na die bond altijd zn rood witte sjaaltje van mammie om z'n harses....camouflage expert"

Foto Bob Jut

[ Volgende ] TERUG