KN
88-70

KN 88-70 B2 commandovoertuig 11 painfbat begin jaren 80
Foto: Hans Karssen

DAF YP-408 (KN-88-70) van 11 Painfbat Garderegiment Grenadiers tijdens een oefening. Dia via redactie Legerkoerier in diacollectie van Wim den Dunnen [ klik voor groot ] Opvallend is de blauwe driehoek op de voorzijde. Het zal betekenen dat deze YP tijdens deze oefening voor 'Blauwland' streed.

Hans Karssen: "Het is de lichting 79-5 van Bravo Stier Cie van het 11e GG. De KN 88-70 werd na deze chauffeur mijn bak. Op deze foto is de chauffeur Kpl1 Teun van Manen. Het hoofd naast de boordschutter is de CC Kap. Kool. Die 'introduceerde' ook de CC vlag zoals je links voor ziet. Was de CC aanwezig op de Saks dan hing hij in top bij het legeringsgebouw van de B-Cie.


...de vlag in top.

Hans: "De oefening is waarschijnlijk Eenhoorn EM die van 17-9 t/m 26-9-1980 was in de omgeving van Sennelager. Weet nog wel dat we de laatste dag een bataljons aanval hadden. Gezellig met z'n allen door een maisveld, aan de andere kant van het maisveld was de oefening afgelopen haha. Op onderstaande foto van links naar rechts (andere oefening uit schoolset periode), ik links (als boordschutter) dan de CC (toen nog) 1e Lt Kool, monteur Kpl1 Jan Schreurs, Kpl1 van Manen, Kpl1 Ad van Zundert en volgens mij de verbindelaar."

[ Volgende ] TERUG