KN
89-22

"Dit is een foto genomen ook in het veld in de omgeving van Mourmelon Frankrijk. Echter dit voertuig is de KN-89-22 welke al voorkomt op de site maar hier zit een leuk verhaal achter.
Ik zelf ben ook op deze plek te zien, links onder op de foto zonder helm, maar was met de KN 89-52 ook ter plekke. Helaas is dat niet te zien maar hij was ook aanwezig op deze plek.
Ik vind dit een bijzondere foto omdat we toch de hoogste bazen van de landmacht rond reden. Op de foto is te zien dat Harmen Siezen van het NOS journaal, de middelste van de drie aan de rechterkant van het voertuig, de verantwoordelijke mensen op de gevoelige plaat vastlegden en deze reportage uitgezonden is geweest op het NOS journaal in Nederland.
Weet de naam niet meer van de generaal die op het voertuig uitleg staat te geven . Dit is vermoedelijk generaal Kranenburg of Meinders. Wat ik wel weet dat de man naast Harmen Siezen (met helm) overste Numan is, die later adjudant was van zkhh Prins Bernhard. De man op de rechterzijde (met helm) in gesprek met ? is overste Buchner. Zelf mochten we met deze mensen als we niet hoefden te rijden met hun mee in de helikopter om zo de oefening van bovenaf te bekijken."

Foto: chauffeur Johan Peeters

Foto: Hans van Voorn 1968 [ link ]

Foto: Hans van Voorn

Foto: Hans van Voorn. Drie sterren.

Hier moesten we op de Afsluitdijk de verbindingen testen met een nieuwe mast die hiervoor speciaal ontwikkeld was. Foto: Hans van Voorn [ klik voor groot ]

Foto: Hans van Voorn [ klik voor groot ]

Foto: Hans van Voorn [ klik voor groot ] Ik was chauffeur op de PWCO S-2 van het 43 painfbat in Assen 1968

Foto: Nanno Warntjes 1968

De 89-22 op FB. Wie is de eigenaar? Met dank aan Ruud Staneke.

De KN 89-22 nu als S11 van het 43 painfbat. BalloŽrheide, legerceremoniŽel rond commando-overdracht bataljonscommandant J.P.A. van Buuren 1974. De Overste neemt parade af vanaf YP. [ klik voor groot ] Bron: Groninger archieven www.beeldbankgroningen.nl met dank aan Ruud Staneke.

[ Volgende ] TERUG