KN
90-09
UNIFIL 4333

Foto Peter van Krieken 1979: "Ik was toen gelegerd op Post 7-12 – Rishknaiyah, om dat dorp en haar inwoners en een basiskamp van de PLO in de gaten te houden. Vandaar de artillerie kijker op de YP.
[ klik voor groot ] Wij hadden er 3 op de post. Deze op de foto reed weinig. Zie de slang aan de uitlaat. Hij was ingesteld als dag/nacht post. De anderen stonden bij de voorkant en achterzijde van de post en werden vaak gebruikt voor verkennings/patrouille ritten." [ zie Unifil de Posten ]

Commando vrtg Unifil 4333, de Ost 40, voertuig pelotonscommandant AT peloton. Een van de weinige YP's van de eerste serie van 58 stuks waarvan het KN kenteken tot voor 2020 niet duidelijk was. Dankzij een goede ziel in Soesterberg en dankzij het archief van Wim den Dunnen bleek het om de KN 90-09 te gaan. Zie de [ laatste foto ] op deze pagina.

Foto: Ed Hibbel.

Foto: Ed Hibbel

Foto: Ed Hibbel. "O40"

Foto: Michèl Hazeleger op Facebook Missie Libanon (Veteranenboek.nl) [ klik voor groot ]

Foto: [ www.unifilcars.nl ]

Foto: Wijnand van de Ree.

Foto: Marc Tempels

Post 7.9. Zie ook het [ diorama ] van Marco Schuurman. Foto dankzij Yeb-Jan Joustra [ klik voor groot ]

Foto: Jacques van Leeuwen‎ [ klik voor groot ]
"Ze waren niet aan te slepen, voorwielophangingen. Met zoveel speling ging het stuur een eigen leven leiden. Hier de UN 3105 en de UN 4333, Haris 1981"

"DAF YP-408 pantserwagens van Dutchbat bij de verzamelplaats van defensie op Kamp Soesterberg, 07-09-1987. Foto John van Hest." Foto dankzij Wim den Dunnen.

Op Soesterberg werd om een of ander reden het originele kenteken op de voorzijde van de Unifil voertuigen gekrast. Daar kunnen we nu dankbaar gebruik van maken. Op de Unifil 4333 is het kenteken 90-09 aangebracht. Zonder deze foto had die link niet gelegd kunnen worden. [ klik voor groot ]

[ Volgende ] TERUG