MRmodellbau 1:87 door Rob Ermens

Na mijn opleiding als radiotelefonist werd ik in maart 1980 geplaatst in Assen bij het 43e PAINFbataljon te Assen. Daar werd ik destijds klaargestoomd voor de uitzending naar Libanon. Hierdoor kwam ik in aanraking met de YP-408 waar ik zonder ik het toen wist nog menig avontuur mee zou beleven.
U begrijpt dat dit voertuig in Libanon een voor mij onvergetelijke indruk heeft nagelaten.

Nu was ik onlangs op een reunie van de c-cie van 44 Painfbat (1980-81) waar dit bijzondere voertuig uiteraard uitvoerig werd besproken. Thuisgekomen op het internet op zoek naar mooie plaatjes van de YP 408. Daar belande ik op deze site en ondekte dat er zelfs een model van de YP bestond. Als gedreven modelbouwer kon ik de aankoop van dit model natuurlijk niet onbetuigd laten. Er is op deze site al veel over dit model beschreven en zal me beperken tot wat kleine details.

Het is niet echt een modelletje voor de onervaren modelbouwer.
Ik heb wat kleine aanpassingen aan het model toegevoegd zoals de richtingaanwijzers op de schuine zijwanden, die mochten van mij iets groter. Ook heb ik de Punt 50 mitrailleur iets naar voren geplaatst wat een wat realistischer beeld van het model geeft. De belettering op het model is identiek en heb ik zelf gemaakt met decal-papier wat je in de printer kunt plaatsen. De watercan is als extra detail toegevoegd.
Zo heb ik dus onze eigen YP 408 van post 7-22 doen herrijzen uit het verleden, wat kleiner en vooral ook schoner als destijds maar goed bedoeld en als een klein eerbetoon aan de YP 408 van post 7-22 C-CIE.

Groeten,
Rob Ermens

TERUG