573 Verzamelplaats Cie Soesterberg

klik hier voor de originele foto

"Bij mijn pensionering als burgerambtenaar bij Defensie heb ik al mijn "archieven" opgeruimd. Een paar leuke dingen heb ik bewaard, waaronder foto's van een aantal milieu-inspectievluchten die wij in 1991 boven Nederlandse defensievestigingen hebben gehouden.
Op twee ervan (Kamp Soesterberg, 573 Verzamelplaatscie ) komt een enorme voorraad afgevoerde YP-408's voor. Op de ene tel ik er exact 100, op de andere staan er 72.
Onlangs kwam ik jullie sympathieke website tegen en dacht: die jongens moeten maar eens een kopietje hebben. Dus hierbij...

De enige persoonlijke herinnering aan de YP die ik heb dateert uit 1980: Ik ben toen als burgerambtenaar ter kennismaking met de infanterie een week mee op oefening geweest met de A-cie van 11 painfbat naar het oefenterrein Haltern (net over de grens in Duitsland). Toen leek het allemaal heel indrukwekkend; later heb ik me wel eens verbaasd over het amateurisme waamee we onze mannen "de oorlog instuurden". Een klein voorbeeldje: in plaats van de latere camouflagecreme maakten de infanteristen hun gezicht zwart met het roet uit de uitlaat van de YP !!

Met vriendelijke groeten
drs. J.W. Wensink, Utrecht"

klik hier voor de originele foto

DAF YP408. Import van VHS film gemaakt op 26 augustus 1989 op complex Zeisterspoor-Noord tijdens de Open Dag Koninklijke Landmacht. Eigen opnamen.

Geplaatst door Jaco Terlouw op donderdag 4 februari 2016

Import van VHS film gemaakt op 26 augustus 1989 op complex Zeisterspoor-Noord tijdens de Open Dag Koninklijke Landmacht. Eigen opnamen van Jaco Terlouw.

 

TERUG